JazzKitchen Festival 2021

 

Hofke van Chantraine, Kerkstraat 46, Oud-Turnhout
zondag 15 augustus 2021 - 12u-21u

 

COVID

Met tickets houden we controle op het aantal aanwezigen. Met de geledende regels kunnen we 250 bezoekers ontvangen. Uiteindelijk bleken er ongeveer 150 mensen op te dagen.

 

No Wasabi

No Wasabi, is een experimenteel gitaarduo dat via dromerige klanken, echo’s en loops de luisteraar meesleept in hun muzikale trip. De twee gitaristen leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze een gedeelde passie ontwikkelden voor gitaareffecten, vrije improvisatie en compositie. Deze drie elementen worden in hun muziek dan ook verwerkt. Ze openden op sfeervolle manier ons festival.

 

Rebekka Van Bockstal – gitaar

Machiel Heremans – gitaar

 

Aardpeer

Dit project startte voor Wannes en de bende als eindproject drums op het koninklijk conservatorium te Antwerpen. Nu eenmaal afgestudeerd komen ze met hun muziek naar buiten. AARDPEER is een combinatie van genres waaronder jazz, dub, rock en reggae. Dit  zorgt voor strakke grooves, knallende melodieën en veel bass. Een fractie luider en zeer gesmaakt optreden dat zeker niet mocht ontbreken.

 

Frank Oliver James – keys

Jany Van Lul – trompet

Willem Heylen – gitaar

Zjef Van Steenbergen – bas

Wannes Cornelis – drums

 

Jazz Anchor Q + Phil Abraham

JAZZ ANCHOR is een band rond trombonist Manten Van Gils en gitarist Peter Verbraken. Zowel Peter als Manten hebben muziek gecomponeerd die in deze ongewone maar zeer smaakvolle combinatie van instrumenten past. De stijl heeft sterke invloeden van Philip Catherine, Chet Baker en komt zo in de zachtere, geraffineerdere contreien van de jazz terecht. Voor de gelegenheid nodigen ze Phil Abraham uit, Manten's grote tromboneheld en mede-Orvalist. Een ode aan de trombone die de klassiekere jazzliefhebber wist te bekoren.

 

Manten Van Gils – trombone

Phil Abraham – trombone

Peter Verbraken – gitaar

Otto Kint – bas

Lieven Venken – drums

 

Mo & Grazz

Misschien best te beschrijven als tegenpolen van verwante zielen. Hoe dan ook, het is hun onsterfelijke liefde voor authentieke muziek die zangeres, Monique Harcum, en de Belgische producer, DJ Grazzhoppa op meer dan een manier samenbracht. Als duo, Mo & Grazz, brengen ze met een unieke mix van hip-hop, funk, jazz, gospel en klassieke r&b, die voorbijgaat aan een enkel genre. Niemand op het festival kon blijven zitten bij deze muziek die uitnodigde om de benen te strekken. Een fantastische apotheose voor JazzKitchen Festeival 2021

 

Monique Harcum – zang

DJ Grazzhoppa – draaitafels

 

DJ Courtasock (tussendoor)

HuisDJ Courtasock draaide als weleer uit zijn geweldige jazzcollectie.

 

 

 

 

 

 

festivalsponsors

JazzKitchen vzw - we promoten regionaal jazz en goede smaak