JazzKitchen Festival 2020 canceled

 

Hofke van Chantraine, Kerkstraat 46, Oud-Turnhout
zondag 16 augustus 2020

COVID 19

We ontsnappen niet aan coronamaatregelen. De overheid heeft beslist dat ons festival niet mag plaatsvinden. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen mag in dit klimaat van stijgende besmettingen Jazzkitchen Festival 2020 niet plaatsvinden. We betreuren dit.

 

Mensen die al tickets kochten zullen kortelings terugbetaald worden. U hoeft daar niets voor te doen.

 

De bands die we gemist hebben

Café Z – 14u

Accordeon en elektrische gitaar kennen elkaar al een tijdje. Rein De Vos en Jakob Haghebaert leerden elkaar kennen op de jazzafdeling van het Gentse conservatorium. En het kli(n)kt tegenwoordig des te meer! Elk met hun eigen muzikale bagage weten ze elkaar te inspireren. Aangevuld met Kris Auman op contrabas nemen ze u mee naar CAFE Z voor een rendez-vous met jazz en musette.

 

Rein De Vos – accordeon

Jakob Haghebaert – gitaar

Kris Auman – contrabas

 

Jazz Anchor – 16u

JAZZ ANCHOR is een band rond trombonist Manten Van Gils en gitarist Peter Verbraken. Zowel Peter als Manten hebben muziek gecomponeerd die in deze ongewone maar zeer smaakvolle combinatie van instrumenten past. De stijl heeft sterke invloeden van Philip Catherine, Chet Baker en komt zo in de zachtere, geraffineerdere contreien van de jazz terecht. De naam Jazz Anchor is gelinkt aan de stad Mechelen en haar brouwerij Het Anker. Maar op ons festival is het ook een anker voor bijkomende muzikanten en vormen ze zo een quartet. In het hofke gooien ze het anker uit om ons mee te slepen in boeiende melodieën.

 

Manten Van Gils – trombone

Peter Verbraken – gitaar

TBA – bas

TBA – drums

 

Ocobar
& Boris van der Lek – 18u

OCOBAR is een legendarisch Rotterdam's trio van de gebroeders Bart en Rob Wijtman op bas en drums en gitarist Cok van Vuuren. Deze fantastische muzikanten verdienden hun sporen in tal van TV-programma's en theatershows (o.a. met Freek de Jonge).  Aangevuld met Boris van der Lek op sax (speelde o.a. met Hans Dulfer, Jules Deelder, Herman Brood, Golden Earing) brengt de band Amerikaanse jazz met de eigentijdse onmiskenbare OCOBAR touch!

Boris en Cok waren net voor de lockdown nog te gast in de Djoelen als band van wijlen Jules Deelder. Wie er toen niet bij was krijgt met OCOBAR een herkansing!

 

Boris van der Lek – sax

Cok van Vuuren – gitaar

Bart Wijtman – contrabas

Rob Wijtman – drums

 

DJ Courtasock (tussendoor)

HuisDJ Courtasock draait tussendoor uit zijn geweldige jazzcollectie.

 

 

festivalsponsors

JazzKitchen vzw - we promoten regionaal jazz en goede smaak