JazzKitchen Festival 2021

 

Hofke van Chantraine, Kerkstraat 46, Oud-Turnhout
zondag 15 augustus 2021 - 12u-21u

 

COVID

Om alles veilig  te laten verlopen, werken we dit jaar met tickets. Zo houden we controle op het aantal aanwezigen. Met de huidige regels kunnen we 250 bezoekers ontvangen. Verder zullen de regels gelden zoals we die ook op horeca-terrassen kennen. Mondmasker als je rondloopt op het terrein. Aan je tafel kan dit dan af om met volle teugen te genieten van je drankje en de mooie muziek.

Mocht dit nog wijzigen houden we je via onze nieuwsbrief op de hoogte. Schrijf dus in voor onze nieuwsbrief.

 

Tickets

Tickets kan je bestellen via de Djoelen. Een ticket kost je 10 euro. Met deze link kom je op de bestelpagina.

 

Het programma

No Wasabi

Machiel Heremans en Rebekka Van Bockstal, kortweg No Wasabi, is een experimenteel gitaarduo dat via dromerige klanken, echo’s en loops de luisteraar meesleept in hun muzikale trip. De twee gitaristen leerden elkaar kennen aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar ze een gedeelde passie ontwikkelden voor gitaareffecten, vrije improvisatie en compositie. Deze drie elementen worden in hun muziek dan ook verwerkt.

 

Rebekka Van Bockstal – gitaar

Machiel Heremans – gitaar

 

Aardpeer

Dit project startte voor Wannes en de bende als eindproject drums op het koninklijk conservatorium te Antwerpen. Nu eenmaal afgestudeerd komen ze met hun muziek naar buiten. AARDPEER is een combinatie van genres waaronder jazz, dub, rock en reggae. Dit  zorgt voor strakke grooves, knallende melodieën en veel bass.

 

Frank Oliver James – keys

Jany Van Lul – trompet

Willem Heylen – gitaar

Zjef Van Steenbergen – bas

Wannes Cornelis – drums

 

Jazz Anchor Q + Phil Abraham

JAZZ ANCHOR is een band rond trombonist Manten Van Gils en gitarist Peter Verbraken. Zowel Peter als Manten hebben muziek gecomponeerd die in deze ongewone maar zeer smaakvolle combinatie van instrumenten past. De stijl heeft sterke invloeden van Philip Catherine, Chet Baker en komt zo in de zachtere, geraffineerdere contreien van de jazz terecht. De naam Jazz Anchor is gelinkt aan de stad Mechelen en haar brouwerij Het Anker. Maar op ons festival is het ook een anker voor bijkomende muzikanten en vormen ze zo een quartet. Voor de gelegenheid nodigen ze Phil Abraham uit, Manten's grote tromboneheld en mede-Orvalist.

 

Manten Van Gils – trombone

Phil Abraham – trombone

Peter Verbraken – gitaar

Otto Kint – bas

Lieven Venken – drums

 

Mo & Grazz

Misschien best te beschrijven als tegenpolen van verwante zielen. Hoe dan ook, het is hun onsterfelijke liefde voor authentieke muziek die de in Philadelphia opgegroeide zangeres, Monique Harcum, en de Belgische producer, DJ Grazzhoppa op meer dan een manier samenbracht. Als duo, Mo & Grazz, brengen ze een unieke mix van hip-hop, funk, jazz, gospel en klassieke r&b, die voorbijgaat aan een enkel genre.

Samen met een uitgebreide band gelijkgestemde topmuzikanten zullen ze het festivalterrein overweldigen met hun organische gegroeide muziek.

 

Monique Harcum – zang

DJ Grazzhoppa – draaitafels

8 extra muzikanten – nog aan te kondigen

 

DJ Courtasock (tussendoor)

HuisDJ Courtasock draait tussendoor uit zijn geweldige jazzcollectie.

 

 

 

 

 

 

festivalsponsors

JazzKitchen vzw - we promoten regionaal jazz en goede smaak